AJ Sokoladas

Tag med Kim Kelly til Litauen, hvor hun skal tale med Mantas på 17 år, der ejer en chokoladebutik, AJ Sokoladas. Landet er i kaos, efter russerne er gået ind i Litauen.

Jeg kiggede mig stille omkring en sidste gang. Der var ikke meget liv på den lille gade i Litauen. Det var svært at blende ind i en menneskemængde, når der ikke rigtigt var nogen mængde.

To af mine folk, Alfred og Peter, gled dog helt ubemærket ind i chokoladebutikken, hvor jeg skulle tale med min kilde, når de havde sikret sig, at forholdene var clearet. Den ene af mændene havde vi givet polstring på maven, den anden havde fået et stort fuldskæg påklistret. 

Der kom en lille besked i min øresnegl fra den andel del af mit hold, der sad et pænt stykke væk. På både det infrarøde og termiske kamera kunne de bekræfte, at der kun var tre mindre mandlige personer i ejendommen. Det passede med Alfred og Peters besked. Jeg kunne nu stige ud af bilen og gå ind i butikken. 

Den ældste knægt stod og servicerede de to mænd, der stod i noget af en opdigtet diskussion om, hvilken chokolade den ene skulle vælge til sin date i aften. ”Chili i chokolade? Jeg ved da ikke, om hun kan lide chili, jeg har lige mødt hende”. ”Alle kvinder kan lide det, eller også siger de bare at de godt kan, fordi det er moderne. Køb det ellers du er en død mand!” lød det på syngende Oxford engelsk. 

Knægten så mig og trak på skulderen over sine kunder. ”Hej Sara, jeg er der lige om lidt”. Han talte et udmærket engelsk. I mit stille sind håbede jeg, gutterne købte belgisk chokolade, for det havde jeg simpelthen ganske tilfældigt fortalt dem i aftes, at det var min yndlings, mens vi sad og hyggede med at rense våben. 

Baglokalet

De blev færdige efter et par minutter, hvorefter jeg gik med knægten ud i baglokalet.

Min kilde Mantas virkede som en rar person. I en alder af kun 17 år var han blevet familiens overhoved og måtte tage sig af sine to små brødre Kajus på 13 og Marius på 8 år.   

Forældrene var blevet skudt af de russiskvenlige oprørere for et års tid siden, da krigen for alvor brød ud i Litauen. Nu måtte han efter bedste evne prøve at redde resterne af familien og byens gamle chokoladebutik og museum, AJ Sokoladas, der lå et stykke udenfor Vilnius. Drengene havde arvet alt efter deres forældre. De tre knægte boede bag butikken i en lille lejlighed.

Han bød mig velkommen i køkkenet, og jeg satte mig ned på en taburet. 

”Er du tilfreds Sara? Jeg forsikrer dig, vi er alene”, spurgte han forsigtigt. Jeg nikkede. Jeg havde præsenteret mig som Sara for flere måneder siden. Han behøvede ikke kende mit rigtige navn.

”Ja, det er sgu fint nok du. Hvad kan du fortælle mig?” spurgte jeg venligt, men direkte. Han fandt en krydsogtværs frem, kiggede lidt på papiret og læste tilsyneladende op ad sine noter. Han var omhyggelig og god at arbejde sammen med trods hans alt for unge alder. 

Den videre færd

Del 2 om AJ Sokoladas kan du snart læse her på bloggen, og husk du altid kan følge mig på instagram. Du kan læse bag om denne Kim Kelly novelle/serie her.

India Echo Out.

About Ida

Jeg blogger om mit krimiunivers. Det handler om airsoft, kriminoveller, boganmeldelser og små eventyr fra hverdagen.

View all posts by Ida →

Skriv et svar