Bag enhver stærk mand, står en stærk kvinde, men hvad er hun?

Det er godt at støtte og hjælpe hinanden i dagligdagen, det kan vi godt være enige om. Men hvad er definitionen af en stærk kvinde i dagens Danmark? Hvad er hjælp og støtte?

Det siges, at vi skal hjælpe hinanden i medgang og modgang, men hvad er hjælp? Hvordan støtter man hinanden? Hvad støtter man med? Hvad er en stærk kvinde? Hvad er en sårbar kvinde? Er der forskel på landet, provinsby og storby?

Jeg vælger at hjælpe min kæreste, hvor jeg kan

Jeg elsker ham gutten, der snorker ved siden af mig om natten. Han giver mig lyst til at være en god kvinde for ham, og det lykkes ham stort set hver dag at få mig til at grine så meget, at jeg får bløde knæ, og jeg dårligt nok kan stå på mine ben.  Jeg vil ham det bedste.

Vi skal have vores liv til at fungere, så godt vi kan i hverdagen. Han er super travl og presset med sin bachelor opgave i ergoterapi, og jeg er ved at skrive min selvbiografiske roman færdig og bagefter, er der tusind andre opgaver med den.

Vi bor i en lille toværelses lejelighed, men jeg har prøvet det, der var meget værre, så hvis jeg skal være ganske ærlig, så synes jeg, her er ret god plads. Den skal bare udnyttes godt, og hvad dette angår, har jeg faktisk mere indretnings talent, og tid, end min kæreste… hvis jeg selv skal sige det.  

Jeg gav den hele armen i går med indretning af køkkenet,  mens han var på arbejde. Det var hyggelige timer, ingen tvivl om det. Jeg håber virkeligt, at det kan hjælpe med at skabe ro, overblik og fint humør, når han og jeg laver mad. Der er ikke så meget plads, men igen, så jeg har prøvet det, der var meget værre. Meget kan hjælpe med god indretning.

Mit håb er, at jeg med min hjælpe, kan hjælpe ham med at have ro og overblik, så han kan skrive en rigtigt god bachelor opgave og blive en dygtig ergoterapeut. Jeg kunne ikke selv tage en uddannelse, men jeg kan godt støtte op om hans studie. 

En stærk og sårbar kvinde

Hvis jeg skulle beskrive en stærk kvinde i f.eks. København, tænker jeg på en der har et arbejde, uddannelse, sund i et vist omfang, villa, volvo og vovse agtigt overskud. Af en eller anden grund, så hvis jeg skal beskrive en stærk kvinde i en provinsby eller udkants Danmark (Vi bor i Nykøbing Falster) så er jeg meget mere afslappet. 

Jeg kan ikke så meget, jeg er trods alt førtidspensionist, men jeg kan holde hus og hjem, og få en dagligdag til at fungere, (ok indrømmet, de fleste dage. Når jeg ligger brak, tager kæresten over) og det kan sagtens give mig en følelse af, at være en stærk kvinde i udkants Danmark. Det havde jeg meget svært ved at føle i tjekkede stressende København, da jeg boede der. Jeg følte mig som et udskud, der ikke kunne holde til en skid. Men på Lolland Falster kan jeg føle mig stærk til trods for, at det reelt er meget lidt jeg kan overskue i dagligdagen. Egentligt siger det ret meget om, at jeg er ved at acceptere mine egne begrænsninger på et dybere plan. 

Balancegang

Jeg har det godt med at indrømme overfor mig selv og offentligt, at jeg ikke er en sej bussinesswoman og forfatter, der kan klare alt selv. Nu er der bedre tid til at passe min motion, opøve lidt social udholdenhed i Fitness  World og i den lokale forfatterforening StORDstrømmen og holde mit humør på rette kurs og vigtigst af alt: Jeg har god tid til at være en god kæreste. 

Skriv et svar