Boganmeldelse af Et anker af flamingo

Kvinder der ikke kunne tåle elektrochok behandling

Jeg har læst en del bøger af psykisk sårbare og Pernilles er den bedste, jeg har læst… og ikke kun af psykisk sårbare… af ALLE bøger jeg har læst i ALLE GENRER er Pernilles Et anker af flamingo på top 5!!!

Pernille har været udsat for lidt af hvert i sin barndom, og da hun er voksen braser hendes verden sammen. I sidste ende bliver hun indlagt på psyk og der bliver taget beslutninger hen over hovedet på hende. Hun får elektrochok meget hurtigt og lige præsis Pernille kan slet ikke tåle det. Hun tager voldsomt skade af det og efter nogle år får hun en førtidspension.

Identitet

Den beskrivelse Pernille har af sig selv “at hun er sådan en der arbejder, ikke en der er på førtidspension”, var for mig personligt MEGET genkendeligt og relevandt. Jeg går lige nu igennem det samme. Pernille ville gerne fortsætte med at arbejde, og jeg drømte om at være forfatter, på en helt anden måde end jeg kan holde til. Jeg er stille og indadvendt og kæmper med at finde mig til rette som sårbar førtidspensionistisk forfatter, på samme måde som Pernille kæmpede med sin identitet.

Jeg synes Pernille får forklaret flot, hvordan hendes meget kaotisk og fragmenterede hjerne fungere. Som bivirkning af elektrochok har hun fået en meget dårlig hukommelse og mange oplevelser fra hendes liv er forsvundet for hende.
Jeg er selv forfatter og ved det er svært at beskrive et sådan kaos som Pernille har været igennem. Det er svært at skrive noget næsten uforståeligt, på en så fin og klar måde som Pernille formår. Hatten af fra en forfatterkollega 🙂

Læseoplevelse

Jeg strøg igennem Et anker af flamingo, og jeg er ikke den hurtigste læser, så det må betyde, at sproget er let. Jeg læste den på 3-4 dage tror jeg, og har anbefalet den til “Gud og hver mand”.

Jeg tror, nok at den var tung på den måde, at jeg fik meget medfølelse med Pernille og alle de strabsser hun har været igennem, for at få sit liv på nogenlunde rette køl igen. Jeg læste den, da jeg selv havde min “september depression”, så tog generalt bare hendes historie helt nær mit hjerte. Jeg tænkte nonstop på hende i de dage <3

Jeg burde måske have ventet et par uger med at læse den, men på den anden side, så havde jeg meget brug for genkendeligheden i hendes identitetskrise. Kampen for at finde sig til rette med, at man ikke er wonderwoman, men førtidspensionist med gode og dårlige dage, det er i hvert fald det største blivende indtryk Pernilles bog har gjort på mig.

Jeg har læst en del bøger af psykisk sårbare og Pernilles er den bedste, jeg har læst… og ikke kun af psykisk sårbare… af ALLE bøger jeg har læst i ALLE GENRER er Pernilles Et anker af flamingo på top 5!!!

One Comment on “Boganmeldelse af Et anker af flamingo”

Skriv et svar