fbpx

Dagen for små virksomheder

I anledning af dagen for små virksomheder vil jeg fortælle om mit lille mislykkede firma Mentalista. Men mine drømme er ikke slukkede.

Det er nok ved at være 7-8 år siden, at jeg for første gang sådan rigtigt begyndte at drømme om at blive selvstændig med eget forfatterfirma. Der var bare lige den “lille” hage ved det, at jeg var på kontanthjælp. Der må man ikke tjene nogle penge overhovedet. Du må heller ikke have et firma og forsøge at starte din egen virksomhed. Du bliver holdt ude for arbejdsmarkedet, hvis du vil lave dit eget job. Jeg har intet godt at sige.

Alt til trods hørte jeg før, under, efter min tid på kontanthjælp, om nogle forfattere, der gik direkte fra kontanthjælp til eget firma, og indtægt de kunne leve af. Jeg har aldrig fattet, hvordan de har gjort det, og jeg tror ikke, de har fortalt hele sandheden.

Du kan nok mærke på mine ord, at det stadig påvirker mig. Sidst jeg satte en podcast i ørene, og en forfatter fortalte denne type hisotorie, blev jeg så vred, at jeg slukkede for den.

Mit første firma hed Mentalista

Da jeg havde været førtidspensionist i ca et halvt år, oprettede jeg mit første firma. For komisk nok når man er blevet så syg, at man ikke kan deltage på arbejdsmarkedet, så må man gerne tjene penge og have sit eget firma. For den sags skyld prøve at blive selvstændig.

Dog opdagede jeg de første år som firmaejer, at jeg ikke kunne holde håb i forventningerne til mig selv om, at jeg kunne blive selvstændig, nu hvor jeg faktisk havde muligheden for det. I mit firmas levetid nåede jeg at tjene 133 kr på over to år. Jep. Du læste rigtigt.

Jeg måtte virkeligt se mig selv i øjnene. Jeg lukkede mit firma kort efter, at jeg havde udgivet min første bog. Jeg var så udmattet og drænet af de forpligtelser, der var i forbindelse med den enkeltmandsvirksomhed. Det var ikke en virksomhedsform, der passede til mig. Alt det der med moms blev alt for meget.

Plus at SKAT har den mest forfærdelige hjemmeside, der slet ikke er til at finde rundt på, når man skal indberette noget som helst. Og den måde det tog pusten fra mig, siger også en del om, at jeg ikke skal have et firma, hvor jeg skal indberette moms. Jeg kunne ikke holde til det.

Anorektikeren og papvinen

Mentalista blev det ikke. Det blev ikke en af alle de små virksomheder, der findes i dag. Til gengæld fik jeg skrevet min første bog Anorektikeren og papvinen. Nøj jeg lærte meget om verden som forfatter, og der er ikke super meget pænt, jeg har at sige om det, men det kan du læse om her.

Det var dog en bog, jeg var nødt til at skrive først for, at få ryddet op i mit system. Jeg har også andre planer for andre typer bøger, men det vil jeg ikke fortælle mere om. Du kan kalde min første bog for lidt selvterapi. Jeg har stadigt nogle få planer for den bog, for jeg synes, min anderledes historie har fortjent noget mere.

Skulle du have lyst, kan du købe den her både som fysisk bog og som ebog. Det kunne jo blive en julegave.

Ro til krop og sjæl med skrivning.

Små virksomheder til lille førtidspensionist mig?

Der findes heldigvis andre virksomhedsformer, jeg kan kaste mig over, hvis det skulle være. Men jeg skal have ro i mit liv og ikke stå til ansvar for ret meget i det hele taget. Der er et eller andet i mig, der knækker, når jeg skal skal noget… giver det mening? Så den der med at skulle skulle skaffe mig 11-12000 kr pr måned, som jeg nu er blevet vandt til at leve for, udbetalt, det dur ikke.

Men det betyder ikke, at jeg er holdt op med at drømme om, at tjene lidt småpenge i ny og næ. Jeg har bare været nødt til at æde en masse lort og acceptere min førtidspensionistiske tilstand.

Malthe er bare en god mand for mig, der står bag mig i tykt og tyndt.

Vlogger

Det er måske også en af grundene til, at jeg er så glad for, at være blevet vlogger for DGI Skydning. Lad mig uddybe. Min “chef” Robert har super gerne villet have mig og min kærste med i dette projekt, og jeg har længe drømt om at få gang i min egen YouTube kanal. Jeg elsker at redigere, og er god til det.

Robert er helt med på, at jeg ikke bare lige skal have nogle deadlines, og han er en super rart og flinker fyr. Jeg får noget værdigfuldt ud af det, når jeg er foran et kamera. På sigt kommer jeg nok også mere ud blandt andre folk, når jeg/min kæreste får mere erfaring og bliver selvkørende, med det content vi laver. Og hvem ved, måske kan det blive en lille indtægtsgivende ting på et tidspunkt.

Så faktisk er jeg nu gået i gang med at designe og gøre noget ved mit kontor, så det kan blive mere YouTuber venligt, så at sige. Det bliver en nem og billig ordning, og jeg har heldigvis en god Iphone og et Osmo Pocket kamera. Jeg glæder mig meget til at kunne vise jer mit kontor, når det er færdigt. Indtil da kan du se nogle små prøve videoer på min kanal. Husk endligt at abonnere, når nu du alligevel hopper derover… lige nu 😉

Mørk maling, lys og planter i massevis. Glæde glæde glæde.

(Alle mine erfaringer om kontanthjælp er indtil 2017, regler kan være lavet om, undersøg det selv, hvis du er i tvivl om noget. Det gælder også mht små virksomheder og lovgivning i det hele taget)

Follow:

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterrest

Follow on Pinterest

error: Content is protected !!