3 tips til at komme igang med at blogge om psykisk sårbarhed

Jeg vil anbefalde, at du tænker over nogle ting, inden du begynder at blogge om din egen psykiske sårbarhed. Jeg har selv dummet mig og følt mig til rotterne, og der var ikke nogle, der fortalte mig, hvordan jeg skulle gøre det, så jeg tog den hårdslående vej. Den kan jeg muligvis lette for dig. Måske. Tror jeg. Håber jeg. Sten sikkert håber.

Jeg gav et interview til Depressionsforeningen, om hvordan det er at blogge om psykisk sårbarhed, og de bad også om nogle tips til at komme igang, så jeg tænkte efterfølgende, at jeg ville lave en lille undervisnings blog om det. Der kommer også en youtube video.

Blogger en en del af mit forfatterbrand


Outsideren

Outsideren er et godt sted at starte med at blogge om psykisk sårbarhed. Vi er Danmarks største site for den slags. Og det smarte er jo, at blogging er over nettet, så man behøver ikke at bo i København. Jeg bor f.eks i Nykøbing Falster. Du behøver ikke være en ørn til teknik, så kan du skrive en mail, så kan du blogge. Mere indviklet behøver det ikke at være. Så sender du en mail hertil, så får du et ønsket bruger navn og bliver oprettet som blogger.

I øvrigt er det rigtigt rart at læse andres blogs og blive klogere på livet.

Gå til forsiden, tryk på log in, indtast dit brugernavn og login, tryk på fanebladet og kontrolpanel
Ude i siden trykker du på indlæg, tilføj nyt, find en god overskrift der matscher indholdet på din blog, find et billede og smid på, (evt freestock billleder, dvs gratis, så du ikke skal begymre dig om copyright…) Tags bør du også tilføje, hvis du vil have at din blog skal kunne findes på Google. Tags er ord/sætninger der beskriver indholdet i din blog #hvordankommerjegigangmedatbloggeompsykisksårbarhed #hvordanstarterjegenblogompsykisksårbarhed #blogompsykisksårbarhed
Tryk udgiv, du er nu blogger, tillykke 😀

YouTube, en guldgrubbe af undervisning

YouTube er verdens næststørste søgemaskine, lige efter Google. Så der er masser af videoer om hvordan man starter en blog, flest på engelsk dog. Jeg bruger næsten hver dag nogle timer på YouTube, hvis ikke jeg ligefrem selv laver videoer dertil. Jeg har det bedst med undervisning på denne måde, fordi jeg kan trykke på pause. Ganske enkelt tage det i mit eget tempo.

Forleden blev jeg næsten helt i tvivl om, hvor mange psykisk sårbare, der mon bruger YouTube til at søge viden, men jeg ved ikke direkte, om der er noget om det. Men i hvert fald, så er der rigtigt meget god viden at hente der. Være ikke bange for den teknologiske udvikling, men hav respekt for den.

Jeg har taget et kursus hos Lene Dybdahl, ForfatterPro, og hun har også en YouTube kanal med lidt tips, hvordan man kan komme igang med at blogge, mest hvis man er forfatter, men det grundliggende kan alle bloggere bruge. Her.

Privat, personlig og prof

Det, der gør meget ondt psykisk i mit liv, deler jeg ikke på nettet. Det er privat. Men grænserne kan rykke sig, når smerten forandre sig. Den gang jeg f.eks havde bulimi, bræk og afføringsmidler på mit daglige program, da var det en privat ting, jeg kun delte med få venner og behandlere. Når ting ikke gør alt for ondt mere, har jeg fået en naturlig afstand til det og så kan jeg meget ofte fortælle om det. Så kommer det over i noget mere personligt.

Et eksempel på noget professionelt kunne være lige præcis denne blog, fordi den har det formål at undervise. Med det lille tvist at jeg fortæller få ting fra mit tidligere liv.

Jeg håber, du kan følge mig.


Hvis der er noget, jeg er glad for ved at blogge, så er det, at det kan sætte ting, tanker og følelser i system. Det er super godt med overskrifter, underoverskrifter, billede tekster osv. Så kan kaos og tanker blive synligt og komme lidt på afstand. Meget ofte i hvert fald. Skriver man om noget meget svær, kan det være for tidligt at blive konfronteret med det sort på hvidt. Sys jeg selv.

Men blogging vil jeg anbefalde som en del af recovery fra psysisk sygdom/sårbarhed, stress og jag og lidt af hvert.

Jeg håber meget du har lyst til at følge min blog. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev, så får du direkte besked i din mailbakke, når jeg har nyt på hjertet.

Skriv et svar