Foredrag

Kompleks PTSD er svært at have inde på livet. En balancegang og en evig reminder om at noget grundlæggende ved en er meget anderledes

Jeg kunne godt tænke mig at sætte fokus på Kompleks PTSD og servicehunde. Kompleks PTSD er en ny diagnose, der endeligt kom med i ICD 11. Ligeledes får jeg en servicehund fra Servicehundeforeningen foråret 2023.

Indholdet af mit foredrag om Kompleks PTSD

Det jeg primært forestiller mig jeg kan bidrage med, er at holde oplæg for forskellige professionelle. Psykiatrien, skolelærer, forældre, journalister osv. Grunden til, at jeg siger det, er at jeg blev fejl diagnosticeret med borderline, da jeg var 19 år i 2007, og det blev en meget tragisk og langvarig historie.

Jeg er i skrivende stund 22 december 2022 i gang med et udredningsforløb for PTSD og muligvis lidt omkring autistiske træk. Jeg er en stor nørd og ser verden anderledes end andre. Jeg har arbejdet ud fra K-PTSD-diagnosen med min psykolog siden 2021.

Jeg ønsker ikke for nogle unge mennesker, at de skal risikere at blive fejl diagnosticeret, fordi de ikke bliver lyttet til. Jeg vil gerne inspirere andre til at lytte og lægge mærke til adfærdsmønstre, de ser hos andre folk og unge.

Jeg voksede op i en følelsesmæssigt dysfunktionel familie, skolesystem og været udsat for en del i behandlingssystemet og jobcenteret.

Jeg ville sådan ønske, at der var nogle voksne i min barndom, der havde gjort noget mere. Grebet ind. Jeg ved ikke om, hvis der skulle sidde en folkeskolelærer og høre på min historie, om det så kunne inspirere dem til at lægge lidt mere mærke til XXX ved en elev, elevens familie og hjælpe eleven? Det er lidt det, jeg håber på, men måske er det naivt. Do not know…

Life sucks… You gonna love it

Måske kunne I også bruge noget med denne vinkel: Selvom man har måtte bide i græsset mange gange og revurdere sine drømme for livet, og forventningerne til det, så kan det godt lade sig gøre at have et fint liv alligevel.

Førtidspensionist fra 2016, handicappet af svær kompleks PTSD og med et konstant behov for støtte i form af en servicehund. Jeg får en dejlig servicehund, har en vidunderlig kæreste, hobbyer og frivilligt arbejde, der er vigtigt for mig.

Professionelt trænede servicehunde (ikke ejer trænede) kommer vi heller ikke uden om. En servicehund giver først og fremmest tryghed og nærvær, og kan distrahere sin ejer væk fra det, der er svært. Komme mere ud i verden igen, handle selv, tage offentlige transportmidler osv. Og få en ud af emotionelle flashback og vække en fra mareridt… host host…

Men jeg er selvfølgeligt åben for forslag fra jeres side med hvad jeg kan bidrage med. Jeg er også med i den nye forening: Foreningen for PTSD ramte og pårørende. De er meget nye, så hvad der skal ske, er ikke helt på plads.

Skulle du have lyst til at modtage en guide om emotionelle flashback, så hop over og bliv min Patreon, så får du den snart.

Håber meget du har lyst til at bestille et foredrag om Kompleks PTSD. Mvh Ida (og Skotty)