Forfatter succesens pris

Jeg trækker kun vejret overfladisk og må koncentrere mig om at tage en dyb vejrtrækning. Jeg har svært ved at falde i søvn, og jeg føler, mit hjerte driver gæk med mig. Banker så hårdt hvert 20 minut, at jeg vågner rystende af angst og er helt fra snøvsen. Det har varet over en uge. Det er min angst, jeg blev overeksponeret.

Spotlight

Det er ikke altid lige sjovt at være i spotlightet hos en fotograf. Jeg har prøvet at være i spotlightet flere gange nu, og jeg bryder mig faktisk ikke særligt meget om det. Sidste gang jeg prøvede det, var ingen undtagelse.

Jeg blev modtaget af fotografen med upassende humor, og jeg er den sidste, der har noget imod jokes, men når det er upassende og uprofessionelt, er jeg den første til at sige fra. 

I dagene efter var jeg så bombet efter den ubehagelige oplevelse. Jeg var træt, grådlabil og gik og havde det rigtigt skidt. Jeg var faktisk i tvivl, om det var lige dét skub, jeg “havde brug for”, for at vælte ud i endnu en depressions agtig tilstand. Jeg er stadigt i tvivl, mens jeg skriver denne blog over en uge efter. For jeg er stadigt ked og vred.

Cool performance

Lige inden jeg skulle have taget billederne, kom der en kommentar og mit humør styrtdykkede og jeg sagde fra. Mens jeg var i spotlightet, havde jeg mine solbriller og handsker på. Det var faktisk ikke planen, men jeg kunne mærke, at jeg var ved at græde. Jeg ville ikke vise mine øjne, så fotografen kunne se jeg var ked. Den fornøjelse skulle vedkommende ikke have. Og jeg ville jo gerne udføre et godt stykke arbejde, så jeg gemte mig inde i mine solbriller og i et par handsker.

Fortiden gør det svært

Det er efterhånden mange år siden, men jeg vil jo altid have en exkæreste i min fortid, der ikke behandlede mig godt. Jeg har også et overfald fra folkeskolen i min fortid. I begge tilfælde var voldsom angst for mænd, sex og overgreb, noget jeg måtte forholde mig til.

Når jeg i dag bare mærker en snert af upassende uprofessionel adfærd fra andre, så reagere jeg. Det kan diskuteres, om jeg overreagere lidt for meget, men jeg skyder skylden på min fortid. Med rette. Det er faktisk en naturlig reaktion. Det er først inden for de senere år, at jeg er begyndt at bearbejde fortiden. Mit glas har været fyldt med vand/følelser i så mange år, jeg prøver dagligt at skovle vand ud med en teske, men når der så lige kommer en upassende kommentar, på størrelse med en liter vand, så flyder mit glas over.

Min teske hjælper kun lidt på situationen, gråd hjælper, min kæreste hjælper, jeg svømmer. Jeg overlever forfatter succesens pris.

Tak til min far for at tage dette billede i 2019

Skulle du have lyst til at smide en kommentar, gør du bare det, og vil du vide lidt mere, har jeg en fb gruppe, og jeg holder også oplæg. Læs mere her.

One Comment on “Forfatter succesens pris”

Skriv et svar