Forfatterskab uden deadlines

Ingen deadlines. Ingen foredrag og events på datoen. Ingen bøger på klokkeslæt. Mit valg for mit liv er et forfatterskab uden deadlines.

Ok, det lyder hårdere, end det er. Men det er stadigt et valg, jeg er nødt til at træffe for mit liv. Jeg har lært nogle ting på den hårde måde. Jeg skal finde en vej i mit forfatterskab uden deadlines, som jeg kan holde til. Det skal vi vel alle sammen? Hvis vi som mennesker ikke kan overholde diverse deadlines, ender mange jo med stress. Det er synd.

Jeg har mange ideer og ønsker for mit liv, men først og fremmest skal jeg kunne klare det. Ingen stress tak. De gode ideer og rutiner skal holdes.

Lover intet, bryder intet

Jeg har så tit sagt alle mulige steder fysisk og online, at jeg vil holde foredrag, jeg vil holde oplæsninger den og den dato og så videre og så videre. Foredragturné i hele landet, ikke kun lokalt, jeg vil så meget, så meget. Den liste er alt for lang.

Jeg ender altid med at måtte aflyse mine events. Corona eller ej. Hver gang jeg har planlagt en masse og lovet folk mange ting, ender det med jeg må trække mig. Jeg bliver så tyndhudet i tiden optil, at der ikke skal noget som helst til, før jeg vælter psykisk. Jeg har kun gennemført et enkelt foredrag, og det gik ad lort til. Ærligt talt. Jeg hader det, når jeg ikke kan holde, hvad jeg har lovet.

Så derfor; nye regler for mit forfatterskab uden deadlines.

Skriver i fred

Det kan være underholdende, når man fortæller folk rundt omkring, fysisk og online, at man er ved at skrive en bog. Hvis folk så fatter interesse for den, så kommer spørgsmålet altid: “Hvornår udkommer den?”. “Det ved jeg ikke”.

Det har taget lang tid for mig, før jeg turde sige sådan, for jeg frygter altid, at folk så vil glemme mig. Men nu er jeg stort set ligeglad. Jeg har frygtet i lang tid, at hvis jeg ikke kunne sige med sikkerhed: “Den udkommer om 6 måneder”, så ville folk ikke tror, jeg var seriøs.

Men jeg tror på, at dem der er virkeligt interesserede i min bog, de glemmer mig ikke.

Det er også en erkendelse af, at det er et stort arbejde at skrive min thriller om FE. Og pt hvor der er meget fokus på dem, har det givet mig mere arbejde med researche. Jeg aner ikke, hvornår min thriller bliver færdig, og det er ok. Jeg har brug for fred til at skrive den. Så skal den nok blive rigtigt god og gennemarbejdet.

I øvrigt, så husk at tilmelde dig min nyhedsmail, så får du nemlig fortrolig adgang til en lille novelle om Kim Kelly og FE. Tryk herunder.

Tryk på billedet

Sig nej og vær sej

I mine sårbare deprimerede tider, har jeg været meget nem at overtale til at deltage i alle mulige events. Jeg er nu blevet bedre til at sige nej, men det har dælme taget sin tid, at komme hertil. For noget tid siden skrev jeg en blog med samme emne.

Det er så vigtigt, at vi mennesker lærer at sige nej. Sige ja til det vi faktisk gerne vil. Mærke efter i os selv, men også uden at det bliver alt for meget navlepilleri. Det er en svær balance. Jeg kan ikke med deadlines. Det kan da godt være, fremtiden viser noget andet, men som udgangspunkt, NEJ.

Forfatterskab uden deadlines

Jeg er så glad for at være blogger og mit liv på SoMe, fordi det giver mig friheden til at hive stikket ud. Det vil et liv som foredragsholder ikke give mig. Et liv med alt for mange faste aftaler, er ikke frihed for mig. Friheden på bloggen og SoMe giver mig mulighed for at arbejde, når jeg har overskuddet til det. Frihed for mig er at være min egen chef, og kun mig selv at stå til ansvar for.

Det er sgu også rigeligt, sådan som mit hovede nogle gange er. Tø hø og grin.

Deadlines Stress Forfatterskab Undgå stress

Smid en kommentar, hvad synes du om deadlines? Arbejder de til din fordel eller hader du dem? Og husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Skriv et svar