Forfatterspire del 3 Tricky SoMe

En gang imellem er jeg ved at brække mig af brugen af SoMe, især facebook. Jeg er glad for at følge mine private venner og svigerfamilien, men jeg har så svært ved at finde balancen med arbejde og privat. Især fordi jeg fornemmer andre også har det samme problem. Onde cirkler i massevis?

Jeg har virkeligt haft et problem med min markedsføring i forbindelse med min lille roman Anorektikeren og papvinen. Mine læsere, venner, bekendte har indtil videre købt min bog efter de fandt den på min privat profil. Der er da en del, der ser min foratterside også, men min lille indkomst er kun kommet via min privat profil, fordi det primært er der, jeg har mine kontakter.

Arbejds grupper og privat grupper

Jeg træffer nu en beslutning om, kun at bruge min privat profil til private ting, og der er intet af mit forfatterskab, salg, markedsføring, der længere skal i nærheden af det private. Jeg skal kunne holde fri. Jeg har sagt dette til mig selv så mange gange nu, og er ved at få nok af det. Den der hyggelige fornemmelse af at være sammen med venner, via facebook, og blive afbrudt af arbejde, det gider jeg ikke mere. Eller omvendt kan også være svært. Venner der skriver, når jeg arbejder på min forfatterside.

Min privat profil er indblandet i grupper, jeg ser som mit arbejde, og jeg kan ikke fordrage, at det er sådan. Jeg ved godt man nu også kan blive medlem af grupper via sin side og måske bør jeg vælge det, hvis ikke jeg finder en moderne work/life balance denne gang.

1+2+stress

Jeg har aldrig været den største forbruger af SoMe i forhold til andre, men jeg har alligevel igen og igen, kunnet mærke den negative konsekvens af at være ON temmeligt tit. Dette får mig nu til at sætte nogle regler for mig selv, fordi jeg nu har anderkendt, hvilken negativ konsekvens det har for mig og min hjerne.

Jeg synes, det er dybt problematisk, at jeg fristes til at kigge på en facebook arbejdesgruppe sent en aften, for derefter ikke at kunne sove. Hvor mange gange er det ikke sket, at jeg ikke kan falde i søvn, fordi jeg føler mig forstyrret af noget, jeg selv klikker ind på? Føler min nattesøvn bliver meget dårligere? Føler at jeg ikke kan være i fred, fordi der hele tiden er relevante opslag og historier, jeg kan lave i min dagligdag? Jeg har næsten svært ved at gå en tur, uden at tænke på at tage billeder, der kan bruges til et eller andet i forbindelse med mit arbejde på SoMe.

Noget af det jeg kan gå og tænke meget over, er mine egne kommentere på opslag. Det anerkender jeg nu, at det kan plage mig voldsomt. “Ida så lad dog være med at kommentere, nøjs med at kigge!” Jeg er dybest set ikke en, der er voldsomt arengageret i at kommentere på andres opslag, når det kommer til forfatterarbejde. Jeg er mere en “envejskanal” end en “tovejskanal”. Jeg kan bedre lide at producere indhold, “envejskommunikation” end at tale med andre om indhold, “tovejskommunikation”. Når det kommer til venners opslag, folk jeg også kender bedre ansigt til ansigt, så er det sgu lidt nemmere.

Lige i disse dage er jeg meget træt af SoMe og senere lander jeg på benene igen. Men for guds skyld Ida, bliv nu bedre til worklife balance… Det er det gode ved at gå til skydning, der skal der være 1000 % fokus og intet andet i hovedet 😛

Skriv et svar