fbpx

Homo Bestia af Karina Laurberg Bidstrup

Det er sjældent, jeg fælder en tåre til en bog, men Homo Bestia rammer noget anderledes og kærligt. Min klare anbefaling af Homo Bestia af Karina Laurberg Bidstrup.

Vi er i året 2049 og efter massiv forskning, er det lykkedes at gensplejse mennesker og dyr. Det er blevet til arten Homo Bestia, som denne fantasy roman handler om. Bestiaerne er først blevet udviklet til politiet og hæren til f.eks eftersøgningsopgaver og som støtte til soldater.

Homo Bestia
Homo Bestia

Der forskes meget i genteknologi i vores virkelige verden, og der følger et kæmpe ansvar med. Hvis du har Netflix, kan du se en rigtig god, og lidt skræmmende dokumentar, og et sneakpeak her på YouTube.

En del af dette ansvar vi mennesker skaber med genteknologi, er ligeledes omdrejningspunktet i Homo Bestia. Vores hovedperson Sky, en underkuet Homo Bestia med PTSD i bagagen, er ikke ligefrem blevet behandlet pænt af sine opdrættere og tidligere ejere. Men heldigvis kommer han hjem til Jack, der er løjtnant i hæren.

Jeg kunne rigtigt godt lide at læse Homo Bestia af Karina Laurberg Bidstrup. Jeg sad ofte med knuder i maven, når det gik Sky skidt. Ligeledes fik jeg en glad boble i maven, når det gik fremad med ham og hans ejer Jack, når de skulle træne sammen.

Tempo

Tempoet i historien var for mig virkeligt godt. Der var flere gange, hvor der gik lang tid, hvor der egentligt ikke skete så meget, men Karina formåede at skrive det på en måde, så man bare blev hos Sky alligevel. Man kedede sig ikke. Denne form for “stille, der sker sgu ikke så meget” handling er der ikke mange, der formår at skrive så godt og fastholde læseren alligevel.

Andre gange var der tempo på, når der var træning på kasernen eller lidt ude i felten i nærmiljøet, så vidt jeg husker. Jeg nød faktisk også at handlingen ikke foregik i krigstid. Det var Sky´s historie frem for alt. En nær og kærlig historie.

Anbefales

Er det en klassisk historie om det gode, der vinder over det onde? En klassisk ungdomsbog i genren? Tja måske. Men uanset hvad er det altså en af de bedre, hvis du spørger mig. Det er den første, jeg har læst som foregår ude i fremtiden, og det synes, jeg er spændende beskrevet. Jeg var rigtig godt underholdt, og fordi personerne bare er nogle, man godt kan lide at være sammen med, er det ikke sidste gang, jeg har læst Homo Bestia.

 Mofibo Reader
Mofibo Reader

Jeg håber også selv engang, at kunne skrive min egen hovedperson Kim Kelly til en person, man gerne vil være sammen med.

Jeg sætter her et par links til, hvor du kan læse og købe Homo Bestia. Du kan ligeledes også følge Karina Laurberg Bidstrup på Instagram. I øvrigt har jeg selv købt bogen og readeren og tjener ingen penge med dette indlæg.

India Echo Out.

Follow:

Pinterrest

Follow on Pinterest

error: Content is protected !!