Hvad betyder mit frivillige arbejde hos Outsideren?

Meget. Ganske enkelt kan jeg dårligt forstå den vej Outsideren har bragt mig. Jeg vokser personligt, får det bedre, tager tyre ved hornene, og ikke mindst får jeg kontakter. Der er faktisk vigtige folk, der læser min blog nu og selv kontakter mig. Det er en drøm, intet mindre.

Jeg startede med at tilmelde mig et skrive kursus, for at forbedre mine journalistiske færdigheder. Det blev til en praktik via jobcentret for 3 år siden. Godt nok endte jeg ud i at få en førtidspension, og nu bor jeg i Nykøbing Falster, men selvom Outsideren ligger i København tager jeg den lange mere eller mindre overbelastende rejse en gang eller to om måneden. Så det er primært over nettet, jeg arbejder, og det passer rigtigt godt til den sårbare type, jeg ellers er.

Det kursus jeg tog hos Outsideren, gav mig en grundlæggende viden om at skrive artikler, rent fagligt. Jeg har altid skrevet, men havde før da ikke fået noget undervisning, udover folkeskolen, og den viden lå i en 10 år gammel meget slidt og gennemhøvlet rygsæk. Det kursus gav mig nok grundlæggende viden til, at jeg også fik en fornemmelse for, hvordan jeg ellers kunne dygtiggøre mine skriftlige evner. I det hele taget fandt jeg ud af, hvad det var, jeg ikke vidste.

Det bliver nemmere at spørge Google om hjælp, hvis man ved, hvad man skal spørge hende om.

Ida Eowyn

Godt miljø

Jeg fik og får stadigt gode kontakter, bekendte og venner hos Outsideren. Af en eller anden herlig grund, så tiltrækker miljøet bare folk, jeg godt kan lide. Og mange forskellige typer, med forskellige liv i bagagen, nogle mere syge end andre, nogle vil jeg ikke kalde syge, men bare flyvske kunstnertyper. Der ligger nok noget under overfladen, men anyway… Flyvske, lidt usamlede, kærlige, villige til at gøre en forskel, nørdede (der er ofte teknik NØRD alarm på møderne, især dem jeg deltager i) eller mere strukturerede mennesker. Jeg kan faktisk godt kan lide at få lidt af det hele smidt i hovedet på vores møder, så samler jeg trådede stille og roligt derhjemme.

Jeg får det bedre af at blogge

Der ligger et kæmpe arbejde med sig selv, at have været langt nede og få det godt/ok, som jeg har det idag. Jeg tror ikke man bare lige får det bedre af kun at blogge, der ligger meget arbejde rundt omkring og generel udvikling. Men måske når den værste sygdom er i bedring, så kommer bloggens virkning endnu mere i kræft?

Når jeg skriver og blogger om mine problemer idag, så kan jeg se på det, mig selv og gøre noget ved det. Da jeg var allermest nede, da tog blogging kun toppen, men det var stadigt værdigfuldt og en del af min process. Det mest private delte jeg kun med min private dagbog. Man skal nemlig passe på sig selv og være bevidst om, hvad man deler med andre og hvor henne. Det kan du læse om her.

Kontakter og netværk

Det er vildt med de kontakter, og det netværk jeg har fået via min blog hos Outsideren. Det meste af det foregår via nettet og de sociale medier i bred forstand, men senest kontaktede Depressionsforeningen mig. LK ville høre, om jeg ville interviewes i forhold til det at blogge og det bliver en delt artikel i deres blad Balance… mellem mig og Birgitte Sølvstein (psykolog) der lige nu er i en artikel i det blad, der ligger i Netto, Lime. SAY WHAT? Mig og sådan en stor psykolog, der får lov til at være i Lime? Det læser jeg jo en gang imellem… Lille mig, altså Ida din heldige ged 🙂

Godt nok er jeg fremme i skoene og er tjep til selv at kontakte folk, men nu de kommer også til mig. Det er helt vildt og jeg går ud fra det stille og roligt bare udvikler sig.

Husk du gerne på dele min blog på de sociale medier.

Skriv et svar