Jeg får servicehund

Den 3 maj 2022 ringede min kæreste til mig og fortalte min sagsbehandler havde ringet til ham, og sagt: Ida får servicehund.

Der er gået nogle dage nu og jeg skifter mellem at forstå det og ikke forstå det. At jeg får servicehund.

Det bliver en rejse for mig. Jeg vil gerne fortælle om det og dokumentere det, men skal jeg det, bliver det meget uperfekt. Mere end det, er der ikke overskud til. Du kan følge min uperfekte verden på Twitch

Synligt syg

Jeg er førtidspensionist, kronisk syg og… udadtil ser jeg normal ud og… jeg har tænkt meget over at jeg hader at se normal ud. Ligne en normal velfungerende person, men når jeg får min servicehund, bliver det synligt, når jeg færdes ude i verden, at jeg ikke er normal.

Det vil lette nogle ting for mig personligt. Jeg lider voldsomt af selvstigmatisering, og har så svært ved at acceptere jeg ikk kan tjene penge. Jeg kan jo blogge, forfatterskab, streame, stille ting hjemmefra…

Så gør det dog for helved ida og tjen nogle penge… ja du kan ikke passe et job ude i verden, det ved jeg godt, men så må du fandme tage dig sammen og gøre det hjemmefra mange timer hver dag!

Citat det onde ego

Har jeg sovet skidt, mareridt, skal jeg ikke lave noget der udfordre min hjerne og koncentrationsevne dagen efter. Jeg kokser for nemt, hvis jeg prøver. Bliver hyper, ked, selvskadende, når jeg hurtigt ikke kan finde ud af opgaven, jeg satte mig for at løse.

Servicehund kan hjælpe mht selvstigmatisering

Jeg får en hund at passe og skulle fokusere på. Jeg skal ikke arbejde og tjene penge. Jeg skal passe mig selv. Min hund. Det letter en stor sten fra mit hjerte, at jeg bliver synligt syg. Det var også noget af det jeg havde meget svært ved som normalvægtig spiseforstyrret. Da jeg fik anoreksi, blev det åhhhh ja mere synligt at jeg var syg og faktisk nemmere at være syg. Men hårdere for kroppen, så det holdt ikk i længden.

Der går mellem 6-12 måneder inden jeg får min servicehund og det bliver stadigt en hård tid. Har haft et koks og selvskadet en gang efter jeg fik nyheden.

Jeg får servicehund

Jeg glæder mig til at få den. Min helt egen kærlige hjælper 24/7 til min CPTSD osv osv osv.

close

Kan du klare et kapitel og 12 mails pr år?

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

close

Kan du klare et kapitel og 12 mails pr år?

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Follow:
0

4 Comments

 1. Mogens Bak-Hansen
  7. maj 2022 / 8:26

  Kære Ida! Tillykke med den tildelte servicehund! Alle mennesker har samme værdi! Lige nu læser jeg Svend Brinkmann Ståsteder, hvor det handler om at det vigtige i livet er det, der ikke handler om egennytte. Du har jo en kæreste og I er sammen fordi I elsker hinanden. Det er ikke egennytte. Dine indlæg er heller ikke egennytte fordi de gør en forskel for nogen. Det gør de i hvert fald for mig. Du skal ikke præstere noget. Det tror vi næsten alle, men det handler om at være og at være noget, og det er du. Jeg tog mig den anden dag, da jeg læste Brinkmann, i måske ikke at gøre nok i de venskaber, hvor der kun var tale om venskab og ikke om forbindelser. Vi er alle – ligesom fodboldlandsholdet del af noget, der er større, og det er du i høj grad også ved din eksistens.

  • Ida
   11. maj 2022 / 13:14

   Tusind tak Mogens 😀 Har svært ved at beskrive hvor taknemlig jeg er for dine søde og kloge kommentare… har selv læst ståsteder et par gange og de andre små bøger i samme serie 😉

 2. 24. maj 2022 / 20:33

  Stort tillykke! Håber, du bliver rigtig glad for din nye ledsager. Det skal nok blive rigtig godt – de er dygtige til at matche menneske og hund.

  • Anonym
   29. maj 2022 / 20:18

   Hej Susanne 🙂 Godt at “læse fra” dig 🙂 Tusind tak, ja det bliver så godt at få en vufhjælper <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.