Julenoveller om Forsvarets Efterretningstjeneste

Så er det tid til at løfte sløret for mine fortrolige julenoveller. Jul med FE´erne fra Forsvarets Efterretningstjeneste. 

Troede du lige, du kendte mig? Ha du ved intet, og det er ikke alt, jeg har fortalt dig om mit liv. Det er nemlig ikke alt, jeg kan gå i detaljer med. Så kan du jo tænke lidt over den. I dag servere jeg starten på mine julenoveller om Forsvarets Efterretningstjeneste. 

Velkommen

Velkommen til min juleserie, der er en del af et samarbejde (ingen reklamer og ingen penge involveret) med Bloggers by Heart. Vi dyrker alle december måned på hver vores måde, på hver vores blog. Jeg har blandt andet hevet nogle barndomsminder op af hatten og tilsat dem noget jul med kanel, kardemomme og patroner klædt ud som juletræer, så det passede til mine noveller om min efterretningsofficer Kim Kelly.

Det er hende, der er hovedpersonen, men jeg har også brugt ting fra mit eget liv som inspiration. Hvad der er hvad og hvilket, de tanker må du selv rode med, mens du drikker en kop varm kakao med flødeskum og kanel. Så gør dig klar til julenoveller om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Kort om handlingerne

Vi starter med at tage en tur til en kaserne i København og en evakuering fra juleshopping i Lyngby Storcenter. Den novelle fik jeg lidt hjælp til i min facebookgruppe og på min instagram, hvor jeg havde spurgt folk, hvad de syntes var mest irriterende ved jul. P-plads mangel eller nedbrud på dankort automater? Det blev p-pladserne, der vandt, og så skrev jeg videre og stødte sgu på en spion i Føtex.

Derefter følger to noveller, der tager dig tilbage til nogle af mine og Kims barndomsminder. Den ene af dem har en grundstemning af “kaos, håb, jeg må da gøre noget ved det, men hvad kan jeg gøre?”, og trækker lidt på mange af de følelser, vi alle har haft her i 2020 i forbindelse med Corona, præsidentvalget i USA og de terrorangreb, der er i Europa for tiden. Heldigvis kan Kim gøre noget ved det for, at prøve at gøre verden til et bedre sted.

Sidste novelle byder på dækhistorier, radiokommunikation, en nationalpark i Litauen, russiske oprørere med TT-33 Tokarev og den mere kendte AK-47, frømandskorpset og belgisk chokolade. Man fristes næsten til at sige en lækker belgisk chokoladefrø.

Challenge til dig

Jeg har en lille challenge til dig i hver blog, nyhedsbrev og novelle, hvis du har lyst til at være med. Du kan vinde æren og den flotte titel af “Fan af Kim Kelly”. Ja, så kreativ var jeg i dag, så led du bare efter de små koder, hvis du har lyst. Du kan i den grad også bare nøjes med at lade dig underholde af Kim og co. Det er det, de er der for.

Hvad skal du gøre, hvis du alligevel vil lege med min spion?

  • I hver blog og nyhedsbrev er der et spørgsmål
  • I hver novelle kan du finde svaret
  • I de to første noveller skal du bruge en oversigt over NATOs fonetiske. Den guide sender jeg til dig i nyhedsbrevet
  • I de to sidste noveller er der to simple spørgsmål. Her skal du bare være på vagt, når du læser novellerne. Så finder du svaret

Hvordan får du adgang til novellerne?

Nogle informationer er fortrolige, ifølge mine egne forfatterparagraffer og bliver kun delt i mit nyhedsbrev. Det gælder også novellerne. Mine optagelseskrav er ikke så svære at komme igennem, jeg skal kun bede om din email adresse, så kommer du med i min hemmelige klub af spionfans, og vil få tilsendt 4 julenoveller om Forsvarets Efterretningstjeneste i december måned. 

Du trykker bare her og tilmelder dig.

Følg med i min næste blog, næste nyhedsbrev, hvor Kim møder noget hemmeligt i Lyngby Storcenter.

Holdt!

Er jeg den eneste, der har fået lyst til chokolade? Bare fordi man skriver om belgiske frømændschokolade godter i Litauen, altså man skal finde sig i meget! Ved du hvad, jeg skynder mig ud i køkkenet nu, for heldigvis har jeg en masse dygtige bloggerkollegaer, der har forskellige opskrifter, der inkludere chokolade i forskellige værn og uniformer inde for madblogger kategorien. Tjek dem endeligt ud. Lene fra Bagvrk Bianca fra Home by Biance Susanne fra Sundt for to Tekla fra Teklas Køkken Stine fra My Food Blog

About Ida

Jeg blogger om mit krimiunivers. Det handler om airsoft, kriminoveller, boganmeldelser og små eventyr fra hverdagen.

View all posts by Ida →

One Comment on “Julenoveller om Forsvarets Efterretningstjeneste”

Skriv et svar