Om mig

Jeg er en 33 årig kvinde med Complex PTSD, præmatur og jeg venter på at få min servicehund.

Jeg har brug for ro og fokus i hverdagen for at fungere fysisk og mentalt. Krop og psyke hænger meget sammen, så jeg har et længere træningsprogram for min fysik og min psyke, som jeg skal igennem hver eneste dag for, at kunne være i mig selv.

Complex PTSD

Jeg har haft meget stress, mareridt og dissociationer i mit liv, jeg vil for altid være en sårbar og sensitiv størrelse. Nogle gange er det “indsæt fancy bandeord”, andre gange er det en svaghed, jeg er ok med. Det kan i hvert fald give dig et anderledes syn på verden at være i selskab med mig.

Det er først for nyligt december 2021, jeg har opdaget dette complex PTSD, så kommer nok til at udvide dette afsnit lidt senere.

Blogger og vlogger

Hvis du leder efter en blogger eller vlogger med troværdighed og ærlighed, så er jeg din tøs. Jeg vil gerne fortælle min historie, hvis det kan hjælpe mg selv og andre. Det kan være du har en podcast og vil interviewe mig? Journalister og aviser er jeg forsigtige med, for har haft nogle dårlige oplevelser. Kan også være du har en YouTube kanal og vil have mig med i et afsnit?

Anorektikeren og papvinen

Et af mit livs største bedrifter på godt og mest ondt var at skrive min første bog, Anorektikeren og papvinen. Det var rart at sætte ord på nogle af historierne fra mit liv. Jeg har altid vidst, at jeg ville skrive bøger, men at det blev en selvbiografisk roman, der blev min første, var ikke min plan, da jeg var barn. Her kommer bagsideteksten:

Jeg ville være den tyndeste i klassen, og mor havde altid så travlt med, at jeg skulle fremstå perfekt for omverdenen. Jeg turde ikke fortælle hende, hvordan jeg virkeligt havde det. Jeg drømte ganske enkelt om et liv på landet med et forfatterskab, heste, blomster, militæret og efterretningstjenester. I et desperat forsøg på at komme tættere på mine drømme, slippe væk fra min spiseforstyrrelse og mors druk, endte jeg i psykiatrien efter en planlagt overdosis. Jeg håbede, det kunne hjælpe mig tættere på mine drømme. Men det blev en uventet lang rejse …

Det var en bog, jeg var nødt til at skrive først for, at få ryddet op i mit system. Du kan kalde det lidt selvterapi. Jeg har stadigt nogle få planer for den bog, for jeg synes, min anderledes historie har fortjent noget mere.

Forfatterskab

Jeg lærte også meget om, hvad det vil sige at blive forfatter. Der har jeg en masse at sige, og der er meget af det, der ikke er særligt pænt.

Jeg har deltaget en del steder i diverse “sådan bliver du forfatter” foredrag, kursus, online workshops, you name it, men… Når man som, jeg er startet HELT fra bunden, uden et netværk af kollegaer, stort set ingen familie og uden venner… Det er et umuligt sted at starte fra. Så kan det ikke nytte noget at en “forfatterunderviser”, mere eller mindre lover, at alle kan have skrevet sin første bog på et år, og i løbet af få år vil kunne leve af sit forfatterskab.

Jeg er godt klar over, at det lykkes for nogen få, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor mange der dybest set ikke sidder og er lidt små skuffede over, at det de har lært på “X forfatterkursus” ikke rigtigt virkedes så hurtig, som de blev lovet? Konkurrencen er simpelthen så hård, så man tror, det er løgn!

Netværk er så vigtigt, når man starter ud, og har man ikke det i forvejen, så er jeg 99% sikker på, at man ikke kan komme ud af starthullerne som en succes. Men hvad er en succes? Jeg har solgt omkring 50-60 bøger på to og et halvt år, og jeg føler mig ikke som en succes.

Ro til krop og sjæl

Præmatur

Jeg er født 10 uger for tidligt og vejede kun et kilo. Det giver en ekstrem sart hjerne, der ikke kunne tåle og komme ud i verden. En rigtigt dårlig start på livet. Voldsomt syg og lille og generelt svækket de første 12 år af mit liv. Jeg er naturligt spinkel og meget af det, er nok fra det præmature. Jeg er heller aldrig blevet så høj, som mine gener nok ville have haft.

Jeg har oplevet meget forskellig behandling i mit liv, mest i psykiatrien, men det er først inde for det sidste års tid, at jeg har oplevet, at der bliver taget hensyn til mine præmature sarte sanser. Ellers har jeg været en kastebold i psykiatrien, der aldrig rigtigt blev lyttet til, og jeg passede ikke rigtigt ned i nogle af deres kasser.

Det var en kæmpe befrielse at opdage, at jeg nok har haft en form for PTSD siden et mindre overfald i 6 klasse. Der skulle desværre gå 21 år, før der blev sat diagnose på. Men helt officielt bliver det nok aldrig, for det er vist kun psykiatere, der kan give den diagnose, tror jeg, og jeg har rigeligt med traumer fra psykiatere, så jeg skal ikke til samtale, ellers tak! Men min psykolog, kæreste (han er ergoterapeut) og mine egne undersøgelser, peger på Complex PTSD.

En præmatur hjerne er utroligt sart. Der er efterhånden mange, der står frem og siger de er særligt sensitive, og nok er født sårbare. Det er godt… I mit stille sind tænker jeg noget andet. Jeg betvivler ikke, at de er sårbare, når de siger det. Folk ved, hvordan det er at være i deres eget hoved, det ved jeg ikke.

Jeg ønsker at understrege at præmature voksne som mig, der ikke vokser fra sartheden og indhenter det tabte, kæmper med en ekstremt større sarthed i vores hjerner fra det sekund vi kommer ud af maven på… den person vi burde kalde mor. Vi præmature får traumer i vores hjerne fra livet begynder. Jeg tror, vi er sarte og meget nemt, kan få flere traumer resten af vores liv.

Førtidspensionist

Jeg har været førtidspensionist i fem år, og det blev min redning. Det var ekstremt svært at få den, og alt for ofte føltes det, som om jeg var døden nær, inden jeg fik fred fra ressourceforløb, hvad det ellers hed og jobcentret.

Jeg vil gerne være med til at nedbryde fordømme om folk med forskellige handicap og psykiske skavanker. Jeg gør det lidt på min egen måde på skrift, da mit daglige overskud ikke er så stort. Men vi er fandme alle sammen mennesker og ALLE har et eller andet at slogs med. Måske ved det de bare ikke selv.

Airsoft

Jeg er en gungirl. Jep, den sårbare tøs elsker at stå på en skydebane. Airsoft er, når det er plastik kugler, vi skyder med. Vi har ikke endnu fået en skarpskydningsbane i klubben, hvor jeg kommer, men det er et spørgsmål om tid.

Det, jeg får ud af skydning, er fokus. Jeg kan godt være lidt som en hund, der får øje på et egern, men når jeg står med min pistol, så sker det ikke. Jeg har også rigeligt med problemer i min dagligdag, men de fordufter for en stund, når jeg er sammen med min pistol.

Jeg elsker at nørde små detaljer på præcisionsbanen og handlebanen for at forbedre mig. Jeg har kontrollen over mine skud, og ellers kan jeg konkret se, hvordan jeg skal forbedre mig. Jeg er lidt af en kontrolglad person. På godt og ondt, men det er kun godt, når vi taler airsoft og skydning.

Vild have og livet på landet

Jeg værdsætter ro i livet og elsker det simple liv, jeg har fået på landet sammen med min kæreste. Vi flyttede på landet i januar 2021, og selvom det går langsommere, end jeg kan lide at indrømme, så gør vi noget godt for de små vilde dyr og vi har fået en lille høst af egne pralbønner.

Hele sommeren kom to harekillinger forbi haven, og til sidst havde den ene nærmest slået sig ned. Der er pindsvind, vildkatte, og masser af fugle. I foråret gravede jeg et stort hul og der blev i sensommeren smidt en “dug” under, så der nu er en havedam. Den er ikke færdig, men det skal nok blive godt.

Vi skal passe på naturen, hvor vi kan, så hele missionen med vores have er, at den skal blive et fristed for mig og for dyrene. På sigt skal vi have en større køkkenhave blandet med en masse blomster, men det tager lang tid at få stablet på benene, når man for det meste bare er mig.

Blogger

Jeg har haft min blog i snart fem år, men jeg er ikke længere med i Bloggers By Heart fællesskabet. Jeg har altid elsket at skrive, og har i forbindelse med Bloggers by Heart opdaget, hvor meget jeg elsker den enkel, rolige og korte skrivning. Jeg kan godt lide selv at stå for det hele. Udgivelse, markedsføring og beslutninger. Det er også en af grundene til, at jeg udgiver mine bøger som selvudgiver.

Jeg har fundet lidt mere mål og retning for mit liv, og det afspejler sig i bloggen. Den skal være et roligt sted for mig selv og andre. Jeg vil gerne inspirer andre til, at opsøge steder i livet, hvor vi alle kan lade op og få noget ro mentalt og fysisk.

Der gemmer sig dog også et lille konkurence menneske i mig. Jeg kan godt lide at sætte nogle mål for mit liv, jeg er dog nødt til at sætte latterligt lave mål, desværre, for ellers bukker jeg selv under for mit egnet press. Men det er også meget af pointen for min blog. Vi skal alle, ink mig selv, have lov til at have det, som vi har det. Selvom det ikke er nemt. Der skal være en naturligt ying og yang på min blog, om det jeg skriver, og det jeg laver til dagligt.

Fremtiden

Jeg håber, du med dette sidste budskab, har fået en udemærket fornemmelse for, hvem jeg ganske ærligt er. Jeg er sårbar ja, men der gemmer sig også en ildsjæl for det skrevne ord og tro mig… jeg har masser af ideer for mine fremtidige blogs og bøger. Så længe det giver ro til krop og sjæl med skrivning.