Podcasten Resten skal nydes

Jeg skal være med i podcasten Resten skal nydes. Jeg fortæller min historie om min krop, traumer, kvindelighed og lidt om min servicehund.

Podcast

Jeg hedder Ida, er 33 år og har haft anoreksi, bulimi og ortoreksi. Jeg har også prøvet at være tyk (bmi 31) og det er en traumatisk historie om “skjult” tvangsmedicinering i psykiatrien 2006-2010. Så meget op og ned i vægt giver slap hud, det vender jeg tilbage til.

Jeg er præmatur/født 10 uger for tidligt, et kilo “stor”. Det giver hjernen traumer fra fødslen af, og mit nervesystem er i dag ret så fucked up sensitivt. Min kropshukommelse er også meget stærk. 

Jeg tror nok, jeg blev misbrugt af min “pap bedstefar”, da jeg var ca 4 år. Jeg kan ikke huske så meget, men jeg kan mere føle og mærke de forskellige oplevelser. I 2012-2013 havde jeg en kæreste, der i et eller andet omfang forgreb sig på mig i 2013.

SAY WHAT for en idiot?

I 2013 prøvede jeg at bede det offentlige / en plastik kirurg på Herlev hospital om et brystløft pga. vægttabet. Plastik kirurgen kaldte mig en flad pandekage, hvilket var triggeren til udløsning af min bulimi i en årrække.

Så min krop har været igennem nok! Hvilket gjorde at jeg fik lavet stramme og større bryster på et privat hospital i 2015. Det var ikke et hurtigt fix til selvværd/selvtillid/ro i kroppen, men det var altså noget, der hjalp mig. 

Hvor er jeg i dag

I dag er jeg til den ret muskuløse side og temmelig slank. Jeg er stadig normalvægtig, men kun lige. Det sidste år hvor en masse traumer er “poppet op”, har jeg tabt omkring 10 kilo og de første 7 kilo skete af sig selv. Så fik jeg Corona i februar 2022 og min spiseforstyrrelse fik overraskende meget fat igen, men det går. Min kæreste er en uvurderlig hjælp i dagligdagen. 

3 maj 2022 fik vi nyheden om, at jeg er blevet bevilliget en servicehund af Guldborgsund Kommune. Den glæder jeg mig så meget til at få. Det kommer til at forandre og forbedre mit liv så meget. Så bliver det mere synligt, at jeg er kronisk syg, selvom jeg ser normal ud. 

Ellers lidt om mig, jeg er førtidspensionist på 6 år, har Complex PTSD, er forfatter til “Anorektikeren og papvinen” og går hos en dygtig psykolog. Jeg træner stort set hver dag for, at holde min hud stram og jeg bliver oftest glad i låget. Jeg bor sammen med min kæreste Malthe, der er ergoterapeut og frivillig marinesoldat. Vi går også til airsoft challenge sammen (skydning med plastikkugler)

Glæder mig til at tale med jer i podcasten resten skal nydes. Hilsen Ida.

Follow:

1 Comment

  1. Mogens Bak-Hansen
    1. juni 2022 / 23:27

    Kære Ida! Du er bare en modig pige, der står frem og fortæller din historie, som nok langt fra alle ville fortælle. Det er vist ikke kun dig, der er heldig at have en kæreste, der forstår dig. Det er vist også ham, der er heldig, at han har dig. Selvværd er vigtigt, så hvis træning kan give det, så er det godt. Tak fordi du deler dit liv med andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.