fbpx

Velkommen til mit univers i 2022

Velkommen til mit univers i 2022. Endnu et nyt år til at udforske livet på godt og ondt, som voksen præmatur med complex PTSD, hang til airsoft og blomster.

Allerførst tak til dig, der læser med. I denne blog vil jeg præsentere dig for lidt om, det fokus der er her på bloggen. Det kunne være så nemt bare at skrive MIG, men det bliver for kedeligt.

Jeg har mange erfaringer fra mit liv, og jeg får hele tiden nye. Dem vil jeg gerne dele med dig, for jeg håber, jeg kan lære lidt fra mig.

Velkommen til mit univers i 2022

Voksen præmatur

Jeg er født 10 uger for tidligt og vejede kun et kilo. Jeg er fra 1988, så jeg er lidt af et lille koldkrigslevn. Det er jo efterhånden længe siden, men jeg fylder også 34 år, i år. Da jeg voksede op, var der ikke den store forståelse for, at det er at starte livet på særlige vilkår og praktisk taget alle troede, at det var noget, jeg voksede fra.

Det gjorde jeg ikke. I dag er jeg førtidspensionist, for min tilstand er noget, jeg må leve med hele mit liv. Der er kronisk. Det at blive taget ud med kejsersnit og lagt i kuvøse, så tidligt giver en lille umoden hjerne traumer fra start. Det forstyrre hjernen, og det er et af mine værste mareridt i det hele taget. At blive forstyrret. Min hørelse er alt for god og sart og jeg farer nemt sammen, og bliver forskrækket. Mit nervesystem er anderledes end andres.

Selv i dag er det ikke en udbredt viden, at voksne præmature kan have senfølger, men der er mere fokus på det. I dag ville jeg f.eks. med det samme være kommet i en special klasse i folkeskolen, og det er jeg så glad, trist og vemodig over. Mine forældre vidste jo godt, det var særligt med mig, men hvorfor de ikke pressede på skolen, at jeg… ja måske også prøvede en special klasse? Det fylder mig med en dyb sorg.

Complex PTSD

Jeg har været igennem meget lort i psykiatrien og været en kastebold uden lige. Jeg blev stemplet som borderliner og skisotypi som 19 år. Jeg har aldrig forstået, hvordan de kunne give mig de diagnoser, når jeg få uger eller dage forinden, blev proppet med ny medicin og de skiftede hele tiden preperarter. Alt det medicin forandrede mig, gjorde mig så humørsvingende, impulsiv, stjerneglad og aggressiv på fem minutter. Hvordan kan man objektivt diagnostisere en ung pige/kvinde på 19 år, når hun er dopet og hun ikke bliver talt med?

Jeg har traumer fra min fødsel, barndom, skole og håbede at jeg kunne slippe væk i psykiatrien, at de kunne hjælpe mig, men det blev for det meste kun værre. De diagnoser forfulgte mig i en grad, jeg ikke har kunnet se klart, før 14 år efter jeg fik dem. Jeg er blevet set primært som borderliner og skizotypi. Ingen har talt med mig om PTSD.

Min nuværende psykolog og kæreste, manden i mit liv, de har tænkt PTSD, og jeg brugte december 2021 på at undersøge det. Jeg er spot on, hvis jeg selv skal sige det. Godt nok er der kommet meget ny viden de sidste 10 år om PTSD og complex PTSD, men jeg har en ny tung sorg i mig over, at der ikke er nogen i psykiatrien, i en 10 års periode, der har tænkt dette eller talt med mig om det. Men der er vel ikke nogen, der for alvor har sat spørgsmålstegn ved de første to alvorlige diagnoser, der blev givet mig.

Airsoft

Jeg har brug for en sej kontrast mit liv, når jeg har været igennem så meget lort. Den kontrast har jeg i airsoft. Jeg elsker at skyde, fokusere på mine mål og alle detaljerne i denne sport.

Video redigering er også en af mine hobbyer, så jeg er kommet i gang med vlogs på YouTube sammen med min kæreste. Jeg har også flere planer, stille og roligt hjemme fra mit kontor. Jeg forsvinder helt ind i computeren og glemmer tiden, når jeg redigere.

Hvis du kan lide mit redigeringsarbejde, og du har brug for en nørd til at hjælpe dig med dit eget projekt, så må du gerne skrive. Det er bare en lille symbolsk pris, jeg tager. Du kan også støtte os begge på Petreon.

Blomster og vild have

Jeg er en rigtig blomsterpige for, at det ikke skal være løgn. Jeg elsker blomster, og alt der er grønt. Det giver mig en sådan ro i hovedet, jeg ikke kan være foruden. Hvis jeg lige tæller kort, så har jeg 11 potteplanter på mit kontor alene, og der er mange flere i stuen. De andre rum er jeg ikke rigtigt gået i gang med endnu.

Udendørs har været lidt en udfordring i 2021, for jeg har haft det psykisk skidt, og er ikke kommet så meget udendørs i haven, som jeg gerne ville. Men jeg skal nu nok tage hævn i det nye år. Nu kender jeg årets gang i haven og ved nogenlunde, hvad jeg kan forvente.

Det bliver ikke sådan, som det var i min have for fem år siden. Der boede en grænseoverskridende gammel dame, ved siden af, der ikke kunne fatte, jeg ikke ville tale med hende. Hun kom altid hen og talte til mig over hækken, selvom jeg sad og gravede i jorden, blikket ned, jeg ignorerede hende og hun blev ved og ved “hallo kan du ikke høre mig?”. Min første have i Herlev var heller ikke nem at være i.

Den dame og andre chok, år efter år i de to første haver, jeg havde… Det sætter sig. Jeg blev så bange for, at der var nogen i vores nuværende have, der ville komme og forstyrre mig, men der har ikke været en eneste i år. Jeg skal nok komme i gang med en fin have i år, for jeg savner blomster og at være udendørs. Der skal mere vild have til, det er helt sikkert. Både for min skyld og for dyr og klima.

September 2021 ca

Velkommen til mit univers i 2022

Jeg håber, du har fået et indtryk af min blog nu, og hvad du kan forvente fremover. Det er lidt af en blandet landhandel, I know, men det er nu en gang den, jeg er. Og det er et af mine vigtigste mål for resten af mit liv. At være mig selv og lære at leve udemærket med det. Gode dage, nok lidt flere dårlige, men det kan jeg godt leve med. Jeg har min vidunderlige kæreste, og jeg håber så meget på at få en servicehund, som jeg søgte i foråret 2021.

Vil du have besked om nye blogs en gang om måneden, så tilmeld dig min automatiske email reminder her. Ses i næste blog.

Follow:

2 Comments

 1. Mogens Bak-Hansen
  4. januar 2022 / 0:26

  Kære Ida! Jeg håber for dig, at du får den nødvendige ro i dit liv og følger dig med interesse.

  • Anonym
   6. januar 2022 / 8:26

   Hej Mogens. Du er altså guld værd. Tak fordi du vil med <3 (og du er hermed den første, der har kommenteret på min hjemmeside (minus spam) hvor jeg har fået sat teknik ordentligt op. Tillykke med første pladsen 😛 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterrest

Follow on Pinterest

error: Content is protected !!