Ydmyghed og skepsis

Ydmyghed burde være en selvfølge hos os unge mennesker

Jeg er 29 år, ikke purung længere, og noget jeg altid har haft naturligt, er en sund blanding af ydmyghed og skepsis overfor dem, der er ældre end mig. Dem der måske har mere livserfaring end mig.

Visdom

Et langt liv er ikke det sammen som at have visdom, men det giver mulighed for det. Visdom kan man opnår, når man evaluere ens oplevelser i livet, og drager nytte af de erfaringer, man har skrabet sammen. Og det tager jo desværre tid at skrabe de pokkers erfaringer sammen, og nogle gange kræver det en ordentlig bunke, før der dukket et mønster op, man kan evaluerer.

Evaluering

Noget af det der var svært ved at være purung, var den viden og tro jeg havde på, at tid var en god løsning på mange ting. Det var noget af det mest irriterende ved at være helt ung, synes jeg.

Jeg var ydmyg nok til at tænke, at de ældre evt vidste mere om livet end mig, men jeg havde også min egen viden om livet, mit eget værdisæt og skepsis en god del af tiden, overfor de ældre. Det er jo ikke sikkert de ældre har ret, bare pga deres alder, og heller ikke sikkert at jeg havde ret i mine ungdommelige ideer. Begge grupper kan ved Gud både have ret og uret.

Ærlige værdier

Trods det ikke er så svært at være ekstra forvirret, når man er ung og omkring og under de 20 år, kan man sagtens have et stærkt værdisæt, der står solidt plantet.

Mit slogan er at en spade er en spade, og jeg hader, når en spade er en skovl. Ærlighed overfor sig selv og ens egne værdier, giver et ærligt forhold til andre og det er guld værd. Ærlighed giver mulighed for balance i livet, bukke, bøje og stå fast i livet. Det kan godt være at stammen er tynd og skrøbelig, men den behøver slet ikke knække, og selvom værdierne bøjer meget og knaser, skal de bare passes, pusledes om og plejes, så står træet tykt, velvokset og flot igen, og kan blive et solidt fundament man kan gå med på skulderen resten af livet.

Skriv et svar